Even voorstellen... dit is ons team!

IMG-20230119-WA0001[1997]x

Arna

Hallo allemaal

Ik ben Arna van Eekelen. Ik ben een trotste moeder van 2 zoons, gelukkig getrouwd en yep gek op paarden als sinds mijn jongste jaren. Samen met mijn (tweeling) zus al heel wat gesjouwd, geknokt en opgebouwd voor onze viervoeters. De laatste jaren hebben we veel geleerd en hebben heel wat aanpassingen gemaakt aan onze paddock paradise.

Al heel lang wil ik een paarden evenement organiseren wat in het teken staat van het paard. Ik ben er achter gekomen dat omgang, verzorging en voeding een heel belangrijk trio is en je er enorm veel mee kan bereiken EN jou en je viervoeter voor veel ellende kan besparen op korte en/of op lange termijn!


Sinds vorige jaar ben ik een barefoot paardenadviseur opleiding gaan volgen, super interessant! Ik ging ervoor om meer te weten te komen over de hoeven van de paarden maar deze opleiding is zoveel meer! Je leert niet alleen de hoeven te bekappen maar ook de ziektes te zien, rechtrichten, bitloos rijden, tanden, gezondheid, ehbo  wormeitelling, bodemkunde Afijn er zijn veel vakken waarvan je een tipje krijgt te zien en je daarna kan zeggen hee dat is super interessant daar ga ik eens verder in leren. Sinds de opleiding bekap ik nu onze tinkers zelf en mag ook een ander paard bekappen/begeleiden die net van de ijzers af is gekomen. Geweldig!!

 Ik hoop veel mensen te ontmoeten op deze dag en ben enorm trots op de mensen die dit met mij mogelijk willen maken! Iedereen is welkom. Tot de 24ste!

Kane, Kelly en Mark[1994]

Mark

Mijn naam is Mark, ik woon sinds een jaar of 17 in ’s-Heer Arendskerke en ben enige (lange) tijd terug de 40 gepasseerd. Van huis uit ben ik levensmiddelentechnoloog/R&D’er maar sinds 2015 werk ik in het beroepsonderwijs, eerst in het reguliere onderwijs en nu bij de BBL. Al snel kreeg ik daar de bijnaam Heisenberg (niet de wetenschapper maar de hoofdpersoon uit Breaking Bad). Dit vanwege mijn interesse in natuurkundige en chemische experimenten – die trouwens ook wel eens niet volgens plan verlopen…

In mijn vrije tijd probeer ik zoveel mogelijk buiten te zijn. Dat lukt niet elke dag maar 5 of 6 keer per week een wandeling lukt toch wel. Ik ben zeker geen natuurkenner maar ik zie mij zelf wel als een natuurmens. Mijn andere interesses zijn voedingsmiddelentechnologie, astronomie (dus niet astrologie) en schietsport (dus niet jagen). In tegenstelling tot mijn teamgenoten ben ik niet opgevoed met paarden.

Vorig jaar vroeg Arna mij om mee te helpen met de organisatie van Equi-Amica en daar had ik toen veel zin in en dat heb ik nog steeds! Een dierenliefhebber ben ik wel altijd al geweest en gedurende het afgelopen jaar heb ik van Arna veel geleerd over de paarden. Hoe meer ik leer, hoe enthousiaster ik word! Natuurlijk gaat allereerst hun welzijn mij aan het hart maar ook hun intelligentie, gevoel en gedrag fascineren mij enorm. Inmiddels heb ik wel gemerkt dat de tegenstellingen in opvattingen in de paardenwereld enorm verschillen. Ik hoop zo dat wij met ons evenement een verschil kunnen maken. Dat we mensen bewust of bewuster kunnen maken van wat een paard voelt. En dat we kunnen laten zien wat er mogelijk is met de diervriendelijke alternatieven die al gewoon bestaan. Laten we ons respect voor onze geliefde viervoeters tonen door ze zo goed mogelijk te behandelen! Binnen Equi-Amica houd ik me bezig met administratieve ondersteuning (vergunningaanvragen et cetera) en algemene zaken. Ik hoop dat we er een prachtig evenement van kunnen maken en dat u daar deel van gaat uitmaken!

Image[1992]

Elise

Mijn naam is Elise, ik ben 24 jaar en woon in Kapelle. De laatste jaren ben ik mijzelf steeds meer en meer gaan verdiepen in het 'natuurlijk paarden houden'. Van huisvesting tot hoefverzorging, en van voeding tot bitloos. Ik vind dit een erg interessant onderwerp, maar vooral ook erg belangrijk! Dit is dan ook de reden waarom ik 100% achter dit evenement sta, en met plezier help om dit te organiseren. Zelf heb ik 3 geweldige paarden van nu bijna (!) 2, 3 en 4 jaar jong. Een welsh, fries×haflinger en een trekpaard. Alle 3 zijn ze na het afspenen bij ons gekomen, waardoor ik ze zelf alles heb kunnen leren. Ook bekap ik de paarden zelf. Ze staan heerlijk buiten, op een ruime paddock met track en schuilstal, en altijd hooi ter beschikking. Iets wat veel paarden in Nederland (nog) niet hebben. Juist daarom hoop ik dat we veel mensen mogen gaan ontvangen, maar vooral ook inspireren!

20200913_121905[1939]

Geraldien

Mijn naam is Geraldien en ik help mee op Equi Amica met de kidsactiviteiten. Sinds mijn tienerjaren ben ik graag met paarden bezig. De laatste jaren help ik mee met het verzorgen, grondwerk en rijden van 4 ponies/paarden. Deze 2 Quarter horses, New Forest pony en Welsh pony staan op een fijne plek, waar ze als kudde 24/7 buiten kunnen staan. Met een grote hooiruif, schuilstallen en een altijd droge paddock waar ze lekker kunnen liggen en rollen. Ik vind het daarnaast ook leuk om de woonomgeving van de paarden en andere diertjes groener te maken, dus we hebben (eetbare) boompjes geplant, een kruidentuintje voor de paarden aangelegd en we geven de paarden regelmatig plantjes of takken die ze graag eten. Hoeven hebben ook mijn interesse en na het volgen van meerdere cursussen kan ik de paarden zelf bekappen en bijhouden, tussen de bekapbeurten van de professional door. Verder staat genieten voor mens en dier op de eerste plaats, gaan zowel paard en ik graag op buitenrit en rijden we het liefste over het strand!

joni 1

Joni

Ik ben Joni Overweel, geboren met een passie voor paarden! Duurzame ontwikkeling van paard en mens is bij mij een never ending story!
 Op mijn twaalfde kreeg ik mijn eerste paard, waar ik ontzettend veel van heb geleerd mbt gedrag. Door een ongeluk met haar en een hersenkneuzing bij mij als gevolg, met ik me gaan verdiepen in de therapeutische invloed van paarden op mensen en daar ook mee gaan werken.
 De gezondheid/ het welzijn van het paard is voor mij minstens zo belangrijk als die van hun mensen, wij hebben een bepaalde keuze, de paarden lang niet altijd, dus laten we dan zo goed mogelijk voor hen zorgen en op een zo prettig mogelijke manier met hen samenwerken/zijn.
 Vanuit die gedachtegang, na vele (instructeurs) opleidingen mbt paarden en heeeeeeeeeeeeeeel veel jaren ervaring, ben ik in 2018 gestart met In Vrije Stap. Zo kan ik mijn bijdrage leveren aan een fijne relatie tussen paard en mens en de gezondheid van de paarden op fysiek, mentaal en emotioneel gebied ondersteunen en/of verbeteren!

WhatsApp Image 2023-02-17 at 12.06.54

Mathilde

Al bijna 25 jaar een paardenmeisje. Wat begon met wekelijks paardrijles op de ponyclub, groeide uit tot mijn grootste hobby. In mijn tienerjaren was ik 2/3 keer per week op de ponyclub te vinden en daarnaast had ik een aantal verzorg paarden waar ik regelmatig heen ging en op mocht rijden. Een lelijke val en een bijbaantje verder besloot ik mijn hobby te beëindigen. Wat niemand je vertelt maar waar iedere paardenvriend zich waarschijnlijk bij aan kan sluiten: vroeg of laat komt dat gevoel weer boven en moet je er aan toegeven. Bij mij gebeurde dat in 2020. In dat jaar ben ik weer begonnen met lessen op de manage en daarnaast ook kennis gemaakt met Natural Horsemanship. Inmiddels ben ik erachter dat rijden niet meer perse mijn grootste hobby is, laat mij maar wandelen, knuffelen of gewoon lekker bezig zijn met paarden of pony's. Ik zie er naar uit om op Equi-Amica nog meer kennis op te doen over het natuurlijk omgaan en houden van paarden!

Schermafbeelding 2023-02-20 142445

Janet

Ik stel me hierbij voor als werkgroep lid. Ik ben Janet Lakké, een oud collega en vriendin van Arna (en Wilma). Omdat ik in de financiële administratie werk is het handig dat ik wat administratieve taken op me heb genomen.

 Alhoewel ik geen ervaring heb met paarden, trekt het meewerken in de werkgroep me aan want ik vind het leuk om samen met anderen iets te organiseren, zeker als ze zo enthousiast zijn als deze groep.

Verder lijkt het me heel goed en waardevol als paardenliefhebbers kennis kunnen maken met een andere manier van omgaan en verzorging van hun paard. Op een meer natuurlijke manier.

790fc6c7-d017-4cec-a57a-afd0eb74a366

Leoni

Hoewel je me (links) hier toch echt óp een paard ziet zitten, zal je me dat echt niet vaak zien doen. Ik heb het echt wel een paar keer geprobeerd hoor. Maar elke keer als ik zei rechts, gingen we toch echt links. Geen ster dus. Ik bewonder de paarden die bij ons thuis staan dus graag met twee benen op de grond, zo hebben we een betere verstandshouding. We komen vaak even hallo tegen elkaar zeggen waarbij Kane (rechts) dan geen benul heeft van 'personal space'. Gezellig hoor, ik vind het allemaal prima. Als ik maar niet hoef te sturen. 😉

Ik hoor het je vragen: wat doe je dan hier op deze pagina? Toen ik hoorde van dit evenement begon ik al enthousiast aan wat ideeën. Ik heb een baan in de marketing, dus teksten schrijven en social media zijn mij niet vreemd. Toen kwam de vraag: zou jij dat niet willen doen? Dus na een eerste vergadering met dit enthousiaste team heb ik me besloten daar bij te voegen. Ik vind het erg leuk om zelf ook steeds meer over paardvriendelijk te ontdekken en dat met jullie ook te mogen delen! Ik zie jullie graag verschijnen tijdens de allereerste editie. Voor in de tussentijd veel leesplezier op onze website!

WhatsApp Image 2023-03-04 at 19.13.38

Sanneke

Dag allemaal! Mijn naam is Sanneke. Ik ben in mijn tienerjaren besmet geraakt met het paardenvirus. Ik heb mogen genieten van een aantal bijrijdpaarden voordat ik trotse eigenaar ben geworden van mijn twee merries Emely en Jazzy.

Zij staan dichtbij mijn woonhuis op een heel mooi plekje in de polder. Ik ben me gaan verdiepen in natural horsemanship en heb veel geleerd over communicatie met paarden. Ik vind grondwerk heel leuk om te doen. Daarnaast maak ik het liefst lange buitenritten. Ik laat mijn paarden bekappen door een natuurlijke bekapster en ik ben van plan steeds meer bitloos te gaan rijden.

Ik help mee bij Equi Amica bij de kinderactiviteiten. Ervaring met kinderen heb genoeg; ik sta al meer dan 20 jaar voor de klas! Ik heb veel zin in het evenement waar ik zelf ook veel hoop te leren!

IMG_5751

Evy

Toen Arna mij vroeg of ik tijdens dit mooie event foto’s wilde maken heb ik natuurlijk gelijk ‘ja’ gezegd! Hoe tof dat ik de liefde voor de paarden en de beleving tijdens dit gave event vast mag leggen. Een passie voor fotografie en het vastleggen van herinneringen heb ik altijd gehad, maar een paardenmeisje ben ik iets minder. Als klein meisje heb ik een paar jaar paardgereden maar door interesse verschuiving gestopt. De liefde voor de dieren is altijd gebleven. Tijdens het event ga ik mij richten op het vastleggen van jullie liefde voor de paarden en de interactie tussen mens en dier.